sâmbătă, 4 octombrie 2008

T.A.T.A.

Invitatie la o conferinta de presa: "Taticul Marian Dragulescu a aderat la Asociatia T.A.T.A. si se va implica in Campania Nationala de Combatere a Violentei in Familie. Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor (T.A.T.A.) organizeaza o conferinta de presa pe aceasta tema marti, 7 octombrie 2008, orele 12, la sediul Asoc. 21 Decembrie 1989, din str. Batistei, nr. 24 A (vizavi de Inalta Curte de Casatie si Justitie), parter, sector 2. Informatii: asociatiatata@ gmail.com, http://www.tata. org.ro."
Doar cu cateva zile inainte, mai toate ziarele si televiziunile dadeau stirea: Dragulescu si-a batut sotia.
M-as bucura ca inscriindu-se in Asociatie sa participe si la un program de "dez-violentare", nu sa o fi facut doar pentru imagine.
Nimic nu scuza violenta.
Dar citind stirea nu am putut sa nu imi amintesc ce bun gimnast este. Si am cautat si gasit pe net "saritura Dragulescu" (in engleza: Dragulescu vault). Dar se pare ca ii este foarte greu; la Olimpiada declara: "Mi s-a rupt sufletul in mine la aterizare, cand am ratat, cand toată munca mea.... sunt blestemat."
De multe ori urmarind reusitele extraordinare ale unor sportivi, dupa care urmeaza esecuri enorme, cum avem performante bune pana la un anumit nivel si apoi se produce parca un blocaj care face ca sportivii, individual sau in echipa, sa clacheze, ma gandesc ca lipsesc psihologii sportivi, care sunt la fel de esentiali ca antrenorii. Rolul acestora este important nu numai pe parcursul competitiilor sau cand se "reuneste lotul national", ci pe parcursul intregii cariere sportive, dar si mai apoi. Cand dupa incetarea carierei sportive, care se intampla la varsta maturitatii de obicei, pe la 30-40 de ani, totul se schimba, nimic nu mai este cum era...

2 comentarii:

Bogdan-Alexandru Barliga spunea...

Tare stirea...adica dupa ce a dat in nevasta acum sufera si este discriminat...al dracu'..

Anonim spunea...

Daca tu esti sub papucul unei ei trebuia sa intrebi si cand respiri. Chiar si bruta violenta Dragulescu tot deasupra ta este. Mai bine treci sa speli niste sutiene si tanga...