joi, 16 octombrie 2008

Adio Radio Total! Sa te auzim GoldFM!?

Multa vreme Radio Total a fost unul dintre posturile mele de radio preferate. Multi jurnalisti buni sau foarte cunoscuti acum au trecut pe la Radio Total: Marilena Stancu, Tudor Musat, Robert Turcescu, Gabriel Maricescu, Cristina Stanciulescu, Adriana Iliescu. Era un post care avea de toate: muzica foarte buna (Dan Alexa, Mihai Dinu), dar si stiri, reportaje si emisiuni "informative".
Apoi in 1996 Cornel Nistorescu (care in 1993 a lansat postul impreuna cu Liviu Tofan) a vandut o parte din actiuni grupului Lagardere (EDI). Apoi s-au mutat o multime de oameni la Europa FM, proaspat infiintat. Apoi francezii vand "Federatiei Sindicatelor Libere si Independente din Petrom", presedinte fiind Liviu Luca. Apoi in 2003 Rodica Culcer devine director al postului (dupa ce plecase prin demisie de la Europa FM), in echipa alaturandu-se Ovidiu Simonca si Cosmin Prelipceanu. Apoi a urmat schimbarea de format. Apoi a urmat schimbarea schimbarii de format... Apoi majoritatea actiunilor trec la si apoi de la o firma cipriota (Comac ltd) la alta firma cipriota (Radoway ltd)- care detinea un procent minoritar si la Realitatea TV (in 2006 actionariatul arata cam asa: Radoway Ltd (sau Comac Limited Cipru!) (51%), FSLI (39%), Cornel Nistorescu (7%), Andrei Dan Anghel (1%), Calin Ionut Anghel (1%) si Alina Tudora Mantea (1%). Apoi, in cele din urma, a trecut (oficial) la grupul Realitatea- Catavencu. Si, undeva, pe drum, pierzand oameni, pierzand resurse (financiare in principal) s-a pierdut si identitatea lui, pierzand astfel audienta.

Interesant articolul "Povestea totala a Radio Total", scris in martie a.c, cand Tudor Musat, directorul postului, povesteste, demisionand.
Dupa demisia lui, director al postului devine Calin Husar, director general si la Radio Guerilla, si probabil si la Realitatea FM.

Dar de "luni, 27 octombrie 2008, ora 07.00 dimineata, va emite pentru prima data GoldFM. Sub sloganului „Greatest Hits", noul post de radio va difuza cu adevarat cele mai bune piese din anii '60, '70 si '80. GoldFM va emite in Bucuresti, pe 96,9 FM, fosta frecventa Radio Total care, astfel, va intra in istorie." se spune un comunicat primit de la PR-ul lor.

Niciun comentariu: