sâmbătă, 11 octombrie 2008

Gerez les personnalites difficiles. Preserver sa bonne humeur au travail malgre les defaults des autres

Vous avez compris?:))
Daca aveti impresia ca fac pe desteapta, nu va inselati. Si nu ma opresc aici!:)
"Furia e precum alcoolul: din cand in cand si in cantitati mici poate fi folositoare" (Robert Escarpit)
"Ma apreciez putin cand ma examinez, mult cand ma compar" (Auguste Villiers de l'Isle-Adam)
Preferatul meu (vezi si postul asta): "Semnul cel mai evident al unui cancer social... este disparitia simtului umorului. Nici o dictatura nu accepta simtul umorlului. Cititi Istoria si veti vedea." (Edward Albee)
"Daca nu ar exista nedreptate, am ignora pana si notiunea de dreptate" (Heraclit)
"Iti esti de folos numai tie, doar atunci cand nu esti bun de nimic" (Voltaire)
"Nu talharii sau incendiile distrug lumea, ci ura, ostilitatea, intrigile..."(Anton Pavlovici Cehov)
"Visul, isteria noastra secreta?" (Jean-Bertrand Pontalis)
"Pentru a exista intelegere intre soti, intre colegi, intre prieteni, intre popoare...este suficient un singur lucru: tacerea." (Gabrielle Roy)
"Daca sositi inainte la o intalnire, sunteti anxios; daca intarziati, sunteti agresiv; daca sositi la timp sunteti obsedat; daca nu veniti deloc sunteti imbecil" (Henri Jeanson)

Restul citatelor va las sa le descoperiti singuri. Toate introduc un tip de caracter, care este apoi descris si sunt oferite sfaturi pentru "A-l imblanzi sau a coexista". Tipurile sunt extrem de diverse (prezentate in ordiner alfabetica): ambitiosul, anxiosul, blazatul..., micul dicrator, depresivul, injustul, ..., intrigantul, istericul, ... maniacul, tipicarul...etc.). Ideea de la care porneste cartea e cea ca toti avem colegi "dificili" si ca e inutil sa incercam sa le schimbam modul in care vad realitatea. E mult mai util sa actionam astfel incat sa ne fie bine: "Nu puteti schimba lumea, dar puteti face in asa fel incat sa traiti in armonie cu sine si cu ceilalti". E clar ca noi insine avem o multime de defecte. Si aici, depinde de noi sa incercam sa ne schimbam- daca vrem, fireste:).

E o carte din seria Practic-cheia-succesului, de la Polirom (gata, s-a terminat cu desteptaciunea), se citeste fireste usor si e exact ce aveam nevoie sa citesc weekendul asta.
Si melodia potrivita cred ca esteee: Why can't we be friends?

Niciun comentariu: