sâmbătă, 18 octombrie 2008

You give news a bad name

Vai, s-a suparat Basescu! Imi pare rau ca CNA-ul a trebuit sa fie "certat" de Presedintie ca sa reactioneze.
Prima (oare se poate amenda televiziunea publica??) amenda data de CNA in urma sesizarii Presedintiei este data postului Antena 3 si e de 5000 lei (in emisiunea "Sinteza Zilei", moderata de Mihai Gadea, "Valentin Stan a folosit un limbaj injurios la adresa presedintelui Traian Basescu").
In scrisoarea adresata CNA de catre Valeriu Turcan, purtatorul de cuvant al Presedintiei pe langa trustul Intact e "certata" si televiziunea publica. "In repetate randuri, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a fost atacat, jignit, acuzat pe nedrept de trustul Intact, fara ca dumneavostra sa va exercitati responsabilitatile mandatului primit, de a veghea activ la respectarea legislatiei in vigoare. Ati inchis ochii la evidentele derapaje de la legislatia in audiovizual si la campaniile de presa declansate de trustul Intact la adresa Presedintelui Romaniei. De asemenea, ati inchis ochii la politica editoriala partizana a televiziunii publice (...). Va solicitam sa luati masuri pentru a stopa aplicarea unor standarde duble in domeniul audiovizual".
Mihai Gadea a fost chemat la discutii in saptamana ce urmeaza, dar spune ca nu se va duce...
Recunosc, emisiunea imi declanseaza reactii aproape viscerale: expresiile vulgare, agresive, afirmatii injositoare si libsite de bun simt. Putinele (recunosc) emisiuni pe care le-am urmarit porneau de la premisa de la "premisa de vinovatie" si de obicei nu erau prezentate decat partile care sustineau si conveneau punctului (mic, mic, mic) de vedere al realizatorilor emisiunii.
Si cred ca cei 2 jurnalisti (Gadea si Cristoiu) stiu foarte bine ce fac, mistificand, manipuland si aratand in mod reperat dispret fata de adevar.
Ma bucur ca exista o emisiune care sa exprime pareri "critice" la adresa lui Basescu, si multe din "sursele sau pistele" lor nu au fost in veci folosite de catre altii sau numai de cativa, dar lipsa unei minime obiectivitati si tonul exaltat- paranoic combinat cu violenta de limbaj, asta e, ma scot din sarite.
!Mi-a placut articolul scris pe Atelier LiterNet- Dubla prostituire a artei si a jurnalismului de
Bogdan Ghiu.

Un comentariu:

Bogdan-Alexandru Barliga spunea...

Stan este oricum intruchiparea pacientului permanent de la psihiatrie...