duminică, 12 octombrie 2008

Aiurea

Astazi, intrand pe http://www.ziare.com/ citesc pe prima pagina titlul: "Ganditi altfel, pe naiba!". Fiind la rubrica Opinii, analiza exclusiva a sloganului PDL ("Gandim diferit"), partinitoare de altfel, nu m-a deranjat.
Initial m-a zgariat pe retina injuratura din titlu. OK, stiu ca injuraturile dau culoare limbii, ca e pitoresc sa pigmentam vorbirea cu o scurta imprecatie spusa printre dinti. Dar totusi.

De mica bunica m-a invatat ca nu este bine sa invoci numele raului- Naiba fiind printre cuvintele interzise, fiind unul dintre "numele diavolului". Nu ca acum nu il folosesc. Dar niciodata in conversatii si corespondente formale. Nu se face.

Reactia mea vine pe fondul (aici a se citi fundalul sonor media) din ce in ce mai agresiv, mai cainos si lipsit din ce in ce mai mult de politete si bun simt. Imi zgarie urechea tonul artagoso-mahalagist al redactorilor TV in general, dar si radio- deja nu mai pot urmari daca ce spun este corect si adevarat sau ca intrebarile lor au un fond profund. A fi inteligent, incisiv, inchizitor, curios, perseverent, etc... toate atributele care fac dintr-un reporter un bun reporter nu are nimic de a face cu ... ce fac multi redactori acum. Imi vine sa strig: Taaaceeeetiiii!

Dar daca tot m-am apucat sa critic articolul; dand cautare pe Google, ce aflu: ca nici nu este foarte original- multe, prea multe paragrafe, sintagme si idei fiind preluate copy-paste din articolul "Sloganul PD-L muşcă din Apple" din data de 15 septembrie.

Si nici macar injuratura din titlu nu e originala (raul este molipsitor, vezi!?): pe 1 octombrie tot in Cotidianul: "Gândim altfel, pe naiba!". De ce sa mai gandim, la fel sau altfel, cand putem pur si simplu copia, imita, ce sa mai, plagia.

Un comentariu:

Bogdan-Alexandru Barliga spunea...

Interesanta viata de noapte duci...uitantdu-ma la ora de postare...altfel un subiect bun...