luni, 1 decembrie 2008

Cica Marea Britanie se pregateste sa adere la Zona Euro

Asa a afirmat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, duminica la o emisiune TV, Le Grand Jury RTL-LCI-Le Figaro: "Nu spun ca maine, stiu ca majoritatea britanicilor inca se opun, dar oamenii care conteaza din Marea Britanie se gandesc la asta". Deci o declaratie ambigua.
Luni, Guvernul britanic, printr-un purtator de cuvant, spune ca nu si-a schimbat pozitia vis-à-vis de moneda unica, declara AFP.

Recunosc ca atunci cand am citit articolul din Capital, "Decizie-şoc: Marea Britanie se pregăteşte să adere la zona euro" am fost... surprinsa. Dar apoi citind articolul am vazut ca nu e chiar o decizie, ci un zvon neconfirmat. Lamurirea a venit aici: le Point.
Periodic Comisia Europeana aduce in discutie aderearea UK la Zona Euro; iar daca fostul prim ministru Tony Blair se aratase cat de cat interesat, Gordon Brown se opune ferm adoptarii euro.
Stai linistiti, pe noi nu se bate nimeni. Dupa ce initial adoptarea monedei Euro era data ca fiind posibila in 2014, acum, cu criza asta...om vedea.

2 comentarii:

Bogdan-Alexandru Barliga spunea...

Astept mai intai sa adoptam noi euroiul si apoi o sa ma intereseze de Uk si de regina...nu?

Adica cu ce ma afecteaza pe mine in Pantelimon ca niste unii din insula aia se gandesc sa treaca si ei la euro?

Mai cu nimic.....dar pt cultura generala e bine...

MirelaS spunea...

Daca am trai sub un clopot de sticla nu ne-ar mai interesa nici ce fac sau mai ales de ce fac ce fac tarile din UE (macar).
Da, e drept daca ar fi ales sa treaca la moneda euro asta ar fi fost stire. Postul meu e o stire despre o posibila stire. Cum titluri de "soc" ascund de fapt nonstiri.