joi, 18 decembrie 2008

Ziua internationala a migrantului la Radio Alternativ

Astazi, Radio Alternativ devine Radio1812. Mai exact: sarbatorim alaturi de mai mult de 120 de posturi de radio din toata lumea Ziua Internationala a Migrantului.
Vom difuza mare parte din programele in limba engleza (si poate franceza, germana si italiana).
Radio 1812 este o initiativa speciala pentru aceasta zi, initiator fiind International Advocacy and Resource Centre on the Human Rights of Migrant Workers. Este un eveniment international care reuneste deja de 3 ani, grupurile, organizatiile implicate in problema migratiei si radiouri dispuse sa produca sau/si sa retransmita programele existente.
René Plaetevoet, coordonatorul proiectului spune: "Din nou am fost coplesiti de raspunsurile pozitive ale radiourilor din toata lumea. Speram ca acest eveniment radio global sa contribuie la democratizarea discursului despre migratie: Radio1812 face ca vocea migrantilor sa fie auzita".
In 2000 Natiunile Unite a declarat 18 decembrie Ziua Internationala a Migrantilor.
Peste tot in lume se organizeaza evenimente si activitati sarbatorind migrantii, subliniind rolul lor in societate, cat si dificultatile pe care le intampina. Radio 1812 utilizeaza radioul ca mod de comunicare pentru a le promova activitatile si a le transmite mesajele.
Radiouri din Asia, din Europa (din Romania -Radio Alternativ si Radio Romania International, din Africa, America de Sud... Posturile de radio participante sunt posturi comunitare, dar si posturi comerciale si posturi publice, in eter, dar si online.
Multitudinea de programe realizate de-a lungul timpului le puteti asculta si aici: http://www.radio1812.net/fr/audios
Pentru a asculta Radio Alternativ (online): http://alternativ.ro/
****
Tot astazi se sarbatoreste si Ziua Internationala a Minoritatilor.

Un comentariu:

Unknown spunea...

I actually enjoyed reading through this posting.Many thanks.


migraţia pentru Australia