marți, 2 decembrie 2008

"Constantin si Elena" de Andrei Dascalescu

Filmul documentar "Constantin si Elena" realizat de Andrei Dascalescu a primit premiul First Appearance Award la Festivalul International de Film Documentar de la Amsterdam.
Filmul "Constantin si Elena" a fost prezentat in premiera mondiala pe 25 noiembrie la IDFA (Amsterdam), Andrei dorindu-si sa il prezinte mai intai specialistilor in ale documentarului. Festivalul de Film Documentar de la Amsterdam este recunoscut ca cel mai important eveniment mondial dedicat acestui gen de film, "Constantin si Elena" fiind singurul documentar regizat si realizat de un roman, inclus in competitia din 2008.
Primul lungmetraj documentar realizat de Andrei Dascalescu a concurat in cadrul sectiunii "First Appearance" alaturi de alti 14 debutanti din intreaga lume."Constantin si Elena" este o coproductie Romania - Spania, un film personal si onest, captivant si emotionant, poveste de dragoste a unui cuplu fara varsta, casatoriti de peste jumatate de secol, cuplu care traieste intr-un sat pitoresc din nord-estul Romaniei. Potrivit presedintelui juriului de la IFDA, Sally Berger spune ca filmul a fost premiat pentru "scenele pline de umor, care descriu viata de familie a cuplului in cele mai mici detalii, cu imagini fluide" (RADOR).
Cel mai probabil, premiera romaneasca a filmului lui Andrei Dascalescu "Constantin si Elena" va avea loc la prima editie a Festivalului de Film "Filmul de Piatra" ce urmeaza sa fie organizat la Piatra Neamt (7 - 11 ianuarie).

6 comentarii:

o.h. - nevralgii-alimente spunea...

da.
omul ar fi de chemat la efectul de seara.
poate dam de el la anul...
buna semnalare mirela!

Anca Marţincu (Grădinaru) spunea...

Interesant! ... initial am crezut ca e vorba de sfintii cu acelasi nume. M-ai facut curioasa. Trebuie sa vad filmul!

MirelaS spunea...

Da, il gasim noi:) Acum o fi ocupat, dar cand vrei, zii!
Anca, da, tre sa-l vedem. Si cum se vorbeste in grai dulce...
Mai multe despre film si echipa pe siteul http://www.constantinandelena.com/
Si pentru prieteni, o surpriza la Director's Reel

Octavian Boureanu spunea...

foarte tare
am vazut trailerele de pe site...sunt de o profunzime extraodinara...as dori foarte mult sa vad filmul

Razvan spunea...

Am vazut filmul sambata la HBO si m-a lovit in piept. O idee de milioane, un pansament pentru vremurile imbecile si un argument imbatabil pentru simplitatea dragostei.
Splendid.

MirelaS spunea...

Ma bucur ca si voua v-a placut, asa cum mi-a placut si mie. M-am dus si a doua oara sa-l vad.:) ca sa fixez elementele peste care trecusem datorita emotiei puternice.