luni, 8 decembrie 2008

Starbucks- simbol al capitalismului. American?

Ieri am fost la Sturbucks-ul de la Plaza Mall, sau Plaza Romania sau cum i-o spune... recunosc, eu ma duc la mall numai daca am treaba. Mersul la cumparaturi daca dureaza mai mult de o ora ma transforma intr-o persoana foarte irascibila, foarte uracioasa si foarte enervata. In mod obisnuit fiind o persoana...asta va las pe voi sa spuneti sau sa aflati.
M-am intrebat de ce marimea cafelelor sunt: tall, grande si venti?
Si de ce incepe masura de la tall...nu de la small? Probabil nu da bine ca ceva sa fie "mic". Nu cerem pizza "mica" avem pizza normala, mare si foarte mare (regular, large si very large).
Dar de ce "tall" (din engleza), grande (din italiana, ok, inteleg ce inseamna), dar ce o fi "venti"?
"Tall" nu are oare sensul de mare (ca doar nu vreau ceva inalt...)..dar atunci ce e Grande?
"Venti"- stiu ca inseamna 20 in italiana, dar 20 de ce? uncii? Doamne, unitatile astea de masura...
Aflu ca in SUA o multime de magazine Starbucks se inchid- mai mult de 600 de fransize. Motivele inchiderii sunt diferite, se spune intr-un comunicat de presa: riscuri legate de incheierea contractelor, reducerea costurilor, taxele pe impozite, alte beneficii asociate inchiderii in intervalul de timp luat in calcul, etc.
Scheciul de mai jos arata foarte "hlizit" cat de dese erau.


"Bautura nr. 1 in Marea Britanie e apa fiarta, dar in America se obisnuieste sa se mai adauge si niste boabe de cafea, de aici si succesul lanturilor de cafenele."

Citesc in comunicatele de presa ale companiei ca dupa ce anul trecut s-a deschis in Romania primul magazin, anul asta, in noiembrie, s-a deschis primul magazin si in Bulgaria. Sic, si de data asta le-am luat-o inainte.:))
Pentru ilustrare muzicala: Urma- Buy me with a coffee.

Niciun comentariu: