miercuri, 10 decembrie 2008

Pentru aducere aminte: 2004- Basescu- Stolojan- santaj PSD

Pe 3 octombrie 2004, dl. Traian Basescu contrazicea declaratiile lui Theodor Stolojan, potrivit carora se retrage din cursa electorala din motive de boala. Intr-un interviu la BBC, Traian Basescu a declarat ca dl. Stolojan nu a mai rezistat santajelor venite din partea PSD.
- Domnule Basescu, in ce masură va afecteaza retragerea lui Theodor Stolojan din cursa prezidentiala?
De mai bine de o luna aveam discutii frecvente cu Theodor Stolojan pe tema renuntarii la cursa prezidentiala, de mai bine de o luna dansul a deschis discutia necesitatii renuntarii la cursa prezidentiala. Era intr-un stress teribil. Nu este adevarat ca are nu stiu ce boli, nu stiu ce operatii. Theodor Stolojan nu face nici o operatie, are nevoie doar de odihna, ca sa iasa din santajul la care continuu este supus.
- La ce va referiti?
La foarte multe, inclusiv telefoane de tot soiul de la binevoitori care ii spuneau ce i se pregateste cu dosarele pe care le va avea de explicat in campanie, cu tot soiul de tertipuri din acestea specifice unui sistem ticalos. Theodor Stolojan ceda nervos daca mai continua.
- Va referiti la santaje venite din partea PSD?
Categoric da. Inclusiv din partea unor politicieni ai PSD care, chipurile binevoitori, ii transmiteau constant si consecvent ca i se pregatesc dosare.
Transcrierea interviului de atunci, aici:
PS. Ii multumesc prietenei care si-a amintit de interviu. Eu uitasem.
Si ii multumesc si celei care care mi-a reamintit de momentul "emotionant" din 2 octombrie 2004:

"Domnule presedinte, draga Stolo, (smiorc smiorc)
Iti multumesc ca am facut parte din Guvernul tau in '91-'92, iti multumesc pentru respectul pe care l-ai aratat colegilor mei din Partidul Democrat in calitate de co-presedinte al Aliantei, iti multumesc pentru dorinta de a da o speranta romanilor intr-o altfel de Romanie, iti multumesc pentru sansa pe care mi-ai dat-o ca impreuna sa facem cea mai spectaculoasa constructie politica a anului 2004.
Am discutat mult, am hotarat impreuna si te asigur, in fata tarii, ca daca vei ramane cu sufletul alaturi de noi, Alianta va castiga. Multumesc. Multumesc mult."

2 comentarii:

Tudor Muşat spunea...

"- Va referiti la santaje venite din partea PSD?
- Categoric da. Inclusiv din partea unor politicieni ai PSD care, chipurile binevoitori, ii transmiteau constant si consecvent ca i se pregatesc dosare."

Si cu acesti "santajisti" Stolojan negociaza acum guvernul Romaniei... Amuzant, daca n-am sti despre ce e vorba...

MirelaS spunea...

Da, daca nu ar fi atat de serios as rade. Asa, zambesc amar. Cum ii ziceam unui prieten, facand pe desteapta: "In politica logica aristotelica nu se aplica":))