joi, 12 martie 2009

Toma Arnautoiu- istoria conteaza (www.tomaarnautoiu.ro)- 2

Istoricul Neagu Djuvara, vorbind despre site-ul http://www.tomaarnautoiu.ro/ considera ca "este o idee excelenta de a face un site privitor la Arnautoiu si la grupul lui fiindca la noi in tara, inca acuma, din vointa celor care au guvernat tara si continua si acuma, se face un fel de UITARE a acestei eroice rezistente din munti, asa ca este bine sa reamintim generatiilor tinere ce a fost si ce s-a intamplat la noi in tara in acei 45 de ani de mizerie, timp care din pacate a insemnat, adica a lasat o pecete asupra poporului.
Cand eram exilat atata vreme si ma vedeam intors in Romania am crezut ca romanul, cum a fost timp de veacuri, va pleca el capul, dar comunismul va aluneca pe el, asa, ca pe musama... Dar nu a fost asa... musamaua a absorbit, iar eu am gasit alta natie... E dramatic de spus!
Asa ca socotesc ca toata speranta noastra e ca generatiile de acuma si copiii lor sa devina altii, fiindca ca cei care au trait 45 de ani de comunism au iesit altii din acest cuptor... Omul Nou... e foarte grav! Dovada: grupul Ion Iliescu care se stie ca au comis o crima, O CRIMA... cu inventarea teroristilor lui Ceausescu dupa care au murit 1000 de oameni...asta nu se numeste crima? ... si dupa 19 ani nu s-a facut procesul acestor oameni care continua sa ne guverneze din umbra... E infiorator.

Deci, o carte ca aceasta ("Luptatorii din munti: Toma Arnautoiu, Grupul de la Nucsoara- Documente ale anchetei, procesului, detentiei", de Ioana-Raluca Voicu-Arnautoiu, Editura Vremea, 1997) si un site care sa ajute sa se descopere acest trecut eroic al nostru!"
O sa revin cu povestea parasutarilor in Romania. Dar am zis asa... sa aveti ce citi...

Niciun comentariu: