joi, 10 aprilie 2008

Panica in populatia pasnica (2)

Da, stiu, Good news is no news. Dar astea sunt stiri?
Titlu: Sefii romani, nemultumiti la locul de munca (asaaa le trebuie)- detaliere: Jumatate dintre managerii romani sunt nemultumiti la locul de munca. De ce nu: jumatate sunt multumiti? Citind articolul vad ca se spune: "Aproape 60% dintre managerii romani nu sunt multumiti de locurile lor de munca actuale si sunt dispusi sa si paraseasca jobul, potrivit unei analize realizate de compania de resurse umane Perspective Group.". Mda.
Titlu: Aproape 50% dintre romani nu au incredere in banci.
Premisele de la care s-a pornit in sondajul realizat de publicatia online Bankingnews:


  • calitatea slaba a serviciilor
  • lipsa de informare in privinta riscurilor la care se expun clientii
  • lipsa de transparenta in activitatea bancara

Unica intrebare a sondajului, la care au raspuns cititorii: „Ai incredere in banci?". Participantii au putut opta pentru una dintre urmatoarele variante: 'Da (cu certitudine )', 'Oarecum, sunt precaut(a)' si 'Deloc'.
Interpretarea e fascinanta:
"Romanii sunt rezervati in ceea ce priveste increderea pe care o acorda institutiilor de creditare. Din numarul total de repondenti doar 31,86 % au mentionat ca au incredere in banci, iar 23,91% au spus ca au oarecum incredere in banci, insa sunt precauti atunci cand apeleaza la serviciile bancare. Alarmant!! este faptul ca aproape jumatate dintre respondenti (44,23%) si-au aratat neincrederea totala fata de banci, optand pentru varianta de raspuns 'Deloc' ".
Ca sa vezi!
Ce e asa de alarmant? Nuantat, 55,77% spun ca au incredere (cat de nuantata poate fi o analiza a unei singure intrebari cu raspunsuri inchise). Lucru bun: insumate cele 3 procente dau 100% (nu va mirati, am vazut nenumarate analize in care cifrele nu se stie ce reprezentau, erau parte din nu stiu ce, ca din suta in nici un caz).

Si ca sa fie 3 ca in poveste, mi-a placut desenul.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Pai si cu nuantarile astea e o poveste....deci si aproape 50 % e o nuantarea....cum ar fi sintem chit...

Nasu'