marți, 15 aprilie 2008

Nu ratati la Radio Alternativ- "Metronom", emisiune realizata si prezentata de Cornel Chiriac

"Intr-o tara tot mai claustrata in propria-i nefericire, muzica pe care ne-o daruia Cornel Chiriac reprezenta unul din putinele orizonturi deschise, una din rarele adieri de speranta" (fragment din "Blinda Insurectie a lui Cornel Chiriac", text difuzat la Radio "Europa Libera" in anul 2000, in cadrul seriei de emisiunii dedicate memoriei lui Cornel Chiriac si semnat de Virgil Mihaiu, poet, eseist, critic de jazz, actualmente directorul Institutului Cultural Roman de la Lisabona).
Incepand de joi, 17 aprilie, seara, dupa 22 si 10, Radio Europa Libera iti aduce la Radio Alternativ emisiunea lui Cornel Chiriac "Metronom". Emisiune difuzata in reluare duminica de la ora 17.
Cornel Chiriac (1942-1975), critic si muzician de jazz, producator, realizator de emisiuni radio TV, co-fondator al Federatiei Europene de Jazz, este cel care a descoperit si promovat formatia Phoenix, la mijlocul anilor 60.
Emisiunea a avut o audienta iesita din comun, ea era ascultata nu numai in Romania, ci si in alte tari ale fostului bloc sovietic (in Bulgaria sint oameni care isi amintesc si in zilele noastre de Cornel Chiriac si "Metronom"), era ascultata in Ungaria, Cehoslovacia, URSS, si chiar si in Occident. Noel Bernard, fostul director al sectiei romane a "Europei Libere", a povestit cum Cornel Chiriac primea scrisori si cereri de difuzare a unor cintece din Italia, Olanda, Anglia si din alte tari occidentale. "Emisiunile sale au capatat amploare la "Europa Libera", devenind un fel de scoala a gustului muzical pentru ascultatorii din tara. Cu toate riscurile pe care le implica statutul nostru de ascultatori ai unei "oficine a dusmanilor poporului", noi, elevii si studentii de atunci, nu ne sfiam sa ne manifestam deschis admiratia pentru Cornel Chiriac." Mai multe aici.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Aha...Cornel zici...

Bog