luni, 22 iunie 2009

Placebo- it's worth big time!!

Am zis sa sparg tacerea ce am lasat-o pe blog cu o poveste frumoasa. Concertul de aseara al trupei Placebo a fost o poveste frumoasa.

Inainte de a fi lansat oficial (pe 8 iunie), albumul Battle for sun a fost pus spre ascultare pe site-ul oficial al trupei http://placeboworld.co.uk/- the exclusive fan playback- la sfarsitul lunii mai. Atunci am profitat de ocazie, am ascultat si mi-a placut. Si chiar daca am avut albumul, nimic nu se compara cu un concert. Deci fireste ca m-am bucurat ca unul dintre cadourile de ziua mea a fost un bilet in zona A (! multumesc).

Ieri seara, la Romexpo, in deschidere au cantat Expatriate- o trupa din Australia de care nu mai auzisem si nu ii mai ascultasem pana acum. Dar sunau bine, si atunci am cumparat si albumul lor: In the Mist of This. Initial crezusem ca era o trupa romaneasca si chiar eram impresionata si ma gandeam cum de nu ii stiam la cat de bine sunau. Si chiar au fost trupa de deschidere ce a "energizat" publicul, pregatindu-l pentru cei ce urmau.
Placebo, care fara artificii (scena simpla, un ecran care tot asteptam sa iasa din podea si sa se inalte, dar a ramas acolo, la inaltimea unui om, pana la sfarsitul concertului, panza din spatele scenei ciupita si pe ici colo sfasaiata) au oferit un spectacol excelent.

Forta trupei a stat in melodii, in interpretarea plina de pasiune a lui Brian Molko, bass-ul ravasitor al lui Stefan Olsdal. La multe melodii (cum a fost prezentata spre final: 'They say that behind a great man it is a woman. This time they were right...') Fiona Brice a trecut de la clape la vioara, fiind si backing vocals. Iar la tobe Steve Hewitt Forrest a fost electrizant.
O mostra din concertul nu de la noi, ci din Olanda, diferenta fiind ca la Bucuresti publicul a fost parte din concert- atata energie pozitiva transmitea ca ii inteleg pe cei de la Placebo de ce au ales sa vina a doua oara aici, in turneul de lansare a noului album.


Daca tot ziceam de prezentari, Molko prezentand-ul pe basistul: "the person that was near me from more than 15 years... my queen... Stefan Osdal", acesta la randul sau zicand: "Every queen has a king...but this time... my drama queen... Brian Molko").
Si pentru ca reusita unui concert depinde si de organizarea (Devil in the details) tin sa spun ca a fost in regula, din aproape toate punctele de vedere. Singurul repros: accesul din zona B in zona A- nemarcat, nedelimitat, singurele puncte de reper fiind baietii musculosi de la paza si ordine. La terminarea concertului (care a avut parte de doua bisuri, ca multimea nu se mai satura) iarasi m-am gandit la faptul ca exercitiul concertelor ne-a civilizat putin- nu buluceala, nu agresivitate bahica, respectarea spatiului personal al celui de langa tine.

Mai jos va mai pun niste poze, si cu asta inchei- imi aminteam cand la concerte ne cautau in geanta sa nu aveam aparate de fotografiat, camere de luat vederi... S-a terminat!- la ce echipamente minuscule am vazut sau la ce poze se pot face chiar si cu telefonul mobil. Astea sunt facute cu mobilul: nu sunt extraordinare, dar au imortalizat momentul. Un moment extraordinar!

P.S. As fi vrut sa "rup tacerea" de pe blog cu concertul Depeche Mode. Dar nu a fost sa fie.

9 comentarii:

Anonim spunea...

Mama, eu inca sunt ragusita si am palmele umflate. Cred ca m-am agitat cam mult aseara. Eram extaziata.

plasticriot spunea...

Steve Hewitt nu mai e in trupa de ceva timp;). si buluceala crede-ma ca a fost. din primul rand,cel putin, abia aveam aer.

fylgia spunea...

salut! concertul a fost realmente extraordinar! cel mai mult m-au bucurat zambetele lui brian - parca era un copil ce se bucura la prajituri. evident, noi, publicul eram sursa zambetelor lui. ii astept cu drag si a treia oara.

p.s steve de la tobe nu e steve hewitt (el e fostul baterist). pe noul baiat de la tobe tot steve il cheama dar numele de familie este Forrest

MirelaS spunea...

Corect, aveti dreptate, am gresit: numele extraordinarului baterist este Steve Forrest.
Daa, in primele randuri asa este. Acolo sunt fanii patimasi, Plasticriot. Bravo voua!

Simona spunea...

Am fost si eu la concert in primele randuri (acolo unde se arunca sudoarea :P ). A fost absolut genial! Sper sa vina mai repede data viitoare! Cat de curand o sa fie mai multe poze pe @InConcert.ro . Te asteptam sa le iei de acolo.

fylgia spunea...

salut! are cineva vreun link cu un interviu de-al lor vizavi de acest concert? deocamdata in afara de un articol in observatorul cultural nu am vazut niciun articol in presa.

http://www.observatorcultural.ro/blog/2009/06/placebo-a-doua-oara-la-bucuresti/

mersi

MirelaS spunea...

Un interviu am vazut pe MTV, parteneri media ai concertului, la: http://www.mtv.ro/stiri/concurs/placebo-once-more-with-feeling-la-bucuresti
si cica va fi difuzat la MTV News, luni, de la ora 20.00, si marti, pe parcursul intregii zile (stire preluata si de www.stirileprotv.ro)

fylgia spunea...

multumesc pentru link, in cele din urma l-am gasit si eu. dar pe mine m-ar fi interesat impresiile lor dupa concert, pentru ca mini interviul acela de pe mtv e de dinaintea concertului.

MirelaS spunea...

Singurul interviu luat dupa concert l-am gasit pe Evenimentul Zilei: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/856017/Placebo-necenzurat-la-Bucuresti--VIDEO/
luat lui Steve Forrest