miercuri, 13 mai 2009

2% pentru Asociatia Alternativ

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit.
Stiti ca pana pe 15 mai trebuie sa depuneti Declaratia de venit- Formularul 200, asta daca ati avut si alte venituri in afara de salariu. Daca nu ati facut-o deja, grabiti-va!
Daca va este de ajutor, am gasit pe site-ul ANAF un model de completare a declaratiei pe venit. (dati click aici).
Cei care nu au avut venituri decat din salarii nu au obligatia de a depune nici o declaratie, decat daca doresc sa redirectioneze 2%. Pentru asta se completeaza Formularul 230, trimitandu-se tot pana pe data de 15 mai.
Dupa completare, formularele trebuie depuse la registratura Administratiei Financiare, sau puteti expedia formularele de la un oficiu postal, prin scrisoare recomandata la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul, pana la data de 15 mai 2009! Iata lista Administratiilor Financiare si adresele postale.

Daca deja va ganditi la o organizatie nonprofit catre care vreti sa directionati 2%, foarte bine! Nu va mai ganditi, treceti la actiune!
Eu va sugerez o varianta: Asociatia Alternativ
Cod de identificare: 22237394
Cont bancar: RO55RZBR0000060009585137.
Formularul 200, precompletat cu datele asociatiei, il gasiti aici. -Declaratia pentru contribuabilii cu venituri (si) din alte surse
Formularul 230 completat deja cu datele asociatiei -Declaratia pentru contribuabilii cu venituri numai din salarii

***Asociatia Alternativ incurajeaza si contribuie la dezvoltarea tinerelor initiative culturale.
Radio Alternativ (http://www.radioalternativ.ro/) este primul post de radio romanesc, exclusiv online, dedicat comunitatii culturale din Romania. Artistii independenti din Romania au fost incurajati sa isi prezinte produsul aici, iar oameni cu o experienta bogata in programe si emisiuni radio au ales statutul de simpli voluntari pentru a putea avea libertatea muzicala si editoriala. Lipsa unui spatiu a facut ca Radio Alternativ sa existe exclusiv virtual, multe din reusitele sale fiind rezultatul vointei si actiunii voluntarilor.
Radio Alternativ va genera mai mult continut pe care oricine il poata asculta oricand pe platforma sa podcast.
http://www.alternativ.ro/ reprezinta un proiect virtual ce sustine realizarile artistice underground. Prezinta activitati ale artistilor, expozitii, articole si interviuri din aceasta sfera culturala.
Asociatia va continua sa dezvolte platforme media de promovare si sprijin a persoanelor sau grupurilor implicate in organizarea sau realizarea evenimentelor culturale.

Niciun comentariu: