sâmbătă, 7 iunie 2008

Merge si asa!?

Ieri am fost la teatru. La Teatrul de Comedie. Se lucreaza mult in zona Centrului Vechi. Dar ca turist habar nu ai unde te afli, incotro sa o apuci. Nici un semn, nici o ghidare, placutele cu numele strazilor- rare, despre harti sau indicatoare- nici nu e cazul sa vorbim. E drept, zona nu e foarte intinsa si daca vrei sa te plimbi asa, la intamplare, e bine, dar daca trebuie sa ajungi undeva anume- Succes! Strada fosta Sf. Dumitru (nu am retinut cum se numeste acum)... in reabilitare:). Toata strada e un mare crater. Accesul: pe niste podisti care inlocuiesc trotuarele. Nici un semn ca se lucreaza... vezi brusc. Si daca tu ai luat-o pe podisca din drepta dar ai treaba pe partea stanga... ghinion, te intorci si mergi frumusel pe podisca corecta- ca nu e nici un "pod" de legatura. Dupa teatru, hai la Carul cu Bere- localul fain, turistic si istoric vorbind. Accesul- mai usurel, mai ales daca ai tocuri- denivelari, pietris, sus- jos pe caldaramul spart. Si nu ca strada nu ar fi fost relativ recent asfaltata, dar, asa se lucreaza la noi: mai ramane un rest de smoala mot in colt, pietrisul rest de la betonare ramane sa il spele ploile si sa il bata vantul, mai se uita o bucata de bordura, se mai presupune ca se face un canal, dar niciodata nu se mai revine, se mai carpeste aproximativ dupa reparatiile celor de la curent, canalizare sau gaze.
Ca in bancul cu Romanu': "In contructia unui pod noi pornim constructia de pe ambele maluri in acelasi timp. - Pai si? Cum va intalniti la mijloc? - Pai daca ne intalnim bine. Daca nu, o sa aveti doua poduri."

In schimb citesc pe eticheta unui produs de import (nu cred ca se supara ca le fac reclama). Dar mi s-a parut semnificativ, dar si distractiv: Innocent - Smoothie: Cranberry& Himbeere mit apfel, banane und orange- Merisor si zmeura -cu mar, banana si portocala
Ingredinte: 62 boabe merisor (strugurel) zdrobite, 12 boabe zmeura zdrobite, 1/2 banana maruntita: 2 1/2 mere maruntite, suc proaspat de portocala.
....100% fructe proaspete. Nimic altceva. Nu zahar. Nu apa. NU conservanti.
Cata rigoare!

In poza: O toaleta, pe plaja. Dar nu in Romania.

Niciun comentariu: