sâmbătă, 7 iunie 2008

Street Delivery- Traseul cultural Pictor Verona

Street Delivery- Inchidem strada pentru masini si o deschidem pentru oameni- este numele unui program, parte din Anuala de Arhitectura Bucuresti, ediţia a VI-a 2008. Sincer, nu am idee de unde vine numele si cum s-ar traduce pe romaneste. Eu l-am tradus cu remiterea/ inmanarea strazii.
Proiectul incearca sa transforme strada Pictor Arthur Verona intr-un bun public real- punerea ei in valoare ca traseu cultural si ca spatiu care apartine de drept locuitorilor orasului. "Este vorba, în fapt, de a-i face conştienţi pe oameni că funcţia unei străzi nu e doar aceea de arteră de circulaţie, că îi pot descoperi multiple întrebuinţări sociale şi că sunt îndreptăţiţi să o facă. Străzile aparţin oamenilor. Ei trebuie să apere şi să intre din nou în posesia spaţiului public." spun cei de la SD.
Evenimentul este organizat de Ordinul Arhitectilor din Romania, Librăria Cărtureşti, cu sprijinul Primariei. Mai multe informatii (un scurt istoric al actiunii, participantii la proiect si stiri legate de eveniment) gasiti pe http://www.streetdelivery.ro/. Anul acesta Street Delivery este pentru prima data live online prin Radio Alternativ care transmite intre orele 12 si 18 ce se intampla.
Mai multe va voi povesti maine, cand se va si incheia evenimentul, inceput ieri, vineri 6 iunie.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Imi place optimismul tau...:)

BOG

Bogdan Barliga spunea...

Pai ce facem? Niciun post? Nicio poza? Se poate?

MirelaS spunea...

Daaa..recunosc...mea culpa...

Anonim spunea...

Haide bre....mai fa si tu un efort sa bagi ceva pe acilea...

B O G