miercuri, 26 martie 2008

Panica in populatia pasnica (1)

M-am saturat! Stiu, nu va spun nimic nou, probabil si voi simtiti la fel.
Adeseori ma gandesc la zvonurile, neadevarurile, minciunile care ne invadeaza mintile si ajung sa ne influenteze in mod negativ deciziile si, astfel, viata.
Zi de zi suntem bombardati cu tot felul de informatii pe care daca nu avem instrumentele necesare nu stim sa le decodificam sau le dam interpretari gresite. Asta este vina noastra. Tot vina noastra ca atunci cand primim niste informatii din partea unor surse considerate de noi credibile nu mai le verificam si le inghitim asa, nerumegate.
Astazi, citesc urmatorul articol Descoperirea secolului” la Curtea de Conturi: ALRO, vândut pe nimic. Citesc de 3 ori frazele urmatoare nu le inteleg sensul: "La cinci ani de la privatizarea producatorului de aluminiu, autoritatile de control confirma malversatiunile fostului APAPS. Statul (APAPS) ar fi putut opri tranzactiile de pe piata de capital, prin care rusii de la Marco obtineau controlul ALRO Slatina, una din cele mai profitabile companii romanesti". Problema: afirmatia "Statul (APAPS) ar fi putut opri tranzactiile de pe piata de capital". In tot corpul articolului nu mai apare nici o argumentare a acestei presupuneri, nu mai se revine asupra acestei chestiuni.
Eu sint direct interesata de aceasta informatie, avand in portofoliu niste actiuni ALRO. Deci, ce ne facem fetelor?
Acum, stau sa ma intreb: d-l Stefan Fâs a scris articolul, si-a construit o fraza de inceput asa, de impact, sa fie in ton cu titlul spectaculos, apoi s-a razgandit, dar i-a placut cum suna si a zis sa nu o scoata de tot. Sau i s-a zis sa bage chestia asta sa fie in "ton Patriciu" si a bagat-o asa, la plezneala, singura intentie fiind sa apara referirea la scoaterea de pe bursa.
Nu voi face o analiza de text de ce cred ca articolul este si prost scris, dar nu pot sa nu apreciez resemnarea poetica din propozitia: "Concluziile Curtii de Conturi vin insa un pic prea tarziu". Ca sa vezi!
Ca sa stiu ce sa fac (sa vand, sa cumpar, sa dorm) hai sa caut si in in alte parti ce face ALRO.
Deci:
  • azi Adevarul zice sa vand
  • din Mediafax, ar fi sa ma gandesc ca e bine: 25 mar (MEDIAFAX) - Alro Slatina a înregistrat anul trecut o crestere spectaculoasã a cotei pe piata furnizãrii energiei cãtre clientii finali, de la 0,2% în 2006 la 9%, pe primele pozitii situându-se Energy Holding si Enel, care au acoperit fiecare câte 10% din livrãrile totale, potrivit datelor ANRE.... a, si in fluxul de stiri de 18 aflu "(ECONOMIC) CURTEA DE CONTURI-ALRO / Statul a obtinut un pret mai mic decât cel recomandat de consultanti la vânzarea Alro Slatina"... deci clar ei nu vor sa vand, pentru ca incheie astfel stirea "El (Musetescu) a mentionat cã desi nu îsi poate aminti exact succesiunea evenimentelor, retine cã tranzactia a fost una dificilã, dar si singura pentru care a primit, la acea vreme, felicitãri din partea Bãncii Mondiale."
Da, eu zic ca mai stau ca si asa sunt pe minus, ca dee maica, "deprecierea burselor"!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pai daca fiecare scrie cum il duce capul, trebuie sa faci la fel ca si pana acum: adicatelea sa te gandesti singurica ca e mai bine!

Bog

Anonim spunea...

m-am informat si cica oricum nu-s bune actiunile acolo. profit minim ca totul merge in cap. :(