vineri, 21 martie 2008

Ultima noapte de razboi, prima zi de NATO (1)

De ce suntem asa? De fiecare data cand se organizeaza ceva mai important, de fiecare data cand participam (la nivel de stat) la nu stiu ce expozitie, targ, eveniment de anvergura, tendinta noastra este de a critica, de a carcoti. Nu o sa reusim, a fost jenant, cum de ne-am bagat in chestia asta, noua nu o sa ne iasa nimic...
Pe mine ma deranjeaza cum este prezentata organizarea Summit-ului in media, pentru ca da, fireste, isteria ar trebui sa salveze Romania. Dar nu stiu cati din cei pe care i-am auzit carcotind erau inflentati de media si cati sincer, argumentat, credeau ca organizarea summit-ului e o palarie prea mare.
De ce o sa dea jos schelele de pe Arcul de Triumf, de ce o sa planteze copacei, floricele, de ce sa vopseasca bordurile, de ce sa cosmetizeze zona "Traseului Unic", cee, vor sa ii impresioneze pe aia? Asta ma bucura, si daa, as dori sa se organizeze numai summit-uri, reuniuni la nivel cat mai inalt, sa se organizeze alegeri locale cat mai des ca macar atunci, heirupistic, sa se mai faca una alta "si pe strada mea".
Ieri ma duc la posta. Toata strada care ducea spre Ghencea era parca distrusa de bombe: se asfalta, se schimbau borduri, se sparsesera trotoarele. Zic: "Aaa, uite cum fac astia frumos ca vine NATO si na, zona Drumul Taberei fiind un cartier mai "militaros"... Un prieten imi zice, "Nu ma, vin alegerile locale, si d'aia dau tare". Si ma gandeam ca nici unuia nu ne-a trecut prin cap ca poate lucrarile erau programate, faceau parte din "planul de reabilitare a strazilor al primariei".

Niciun comentariu: