vineri, 7 mai 2010

Unde directionezi cei 2%? Eu catre Asociatia Alternativ

In primii 2 ani de viata am incurajat si promovat libera exprimare si diversitatea in arta. Am luat putin din ceea ce se construia in domeniul cultural si am adus continutul la suprafata prin http://www.alternativ.ro/. In urmatorii 2 ani am continuat promovarea unei alternative ajutandu-ne de sunet, in 2006 devenind si radio online, Radio Alternativ. Acum avem doua platforme de exprimare: prin text si sunet. Alternativ a devenit o organizatie non-guvernamentala tocmai pentru ca ne-am dorit sa putem promova impreuna cu voi o atitudine culturala.
Astfel, cele doua platforme de informare devin subiect pentru viitoare proiecte de dezvoltare. Radio Alternativ intentioneaza sa devina primul post de radio online cu specific comunitar, pe cand Alternativ.ro va incerca sa devina accesibil artistilor contemporani dispusi sa-si promoveze si, de ce nu, sa-si explice propriile initiative culturale.
Din decembrie 2008 Radio Alternativ este singurul post de radio comunitar din Romania, proiect al unei asociatii non-profit recunoscut la nivel mondial de AMARC (Asociatia Mondiala a Posturilor de Radio Comunitare).
Noi suntem Alternativ. Asociatia Alternativ!
Daca inca nu stii ce inseamna 2%
2% reprezinta un mod simplu prin care fiecare contribuabil, persoana fizica platitoare de taxe prin impozitul pe venit, poate directiona 2% din impozitul retinut de stat, catre o organizatie non-guvernamentala.
Cum procedezi?
Dureaza doar 5 minute sa completati formularul 230 – daca in anul 2009 ati obtinut venituri numai din salarii.
Daca pe langa salarii ati obtinut si alte venituri, completati si formularul 200 (pag 4, pct III).
Daca ati obtinut venituri doar din alte surse decat salariul, completati doar formularul 200.
Date necesare pentru completarea formularului in cazul in care si voi doriti sa redirectionati catre Asociatia Alternativ:
- Denumire entitate non-profit: ASOCIATIA ALTERNATIV
- Cod de identificare fiscala al entitatii non-profit: 22237394
- Cod bancar (IBAN): RO55 RZBR 0000 0600 0958 5137
- Banca: Raiffeisen Bank - Sucursala: SMB
Completarea sumei nu este obligatorie. Organul fiscal o va calcula si o va vira conform legii.

Dupa completare, formularele trebuie depuse la registratura Administratiei Financiare sau puteti expedia formularele de la un oficiu postal, prin scrisoare recomandata la Administratia Financiara de care apartineti cu domiciliul. De asemenea declaratiile se pot depune direct si la unele sedii BCR.
Data limita: 15 mai 2010

Alege si tu destinatia celor 2%!

Un comentariu:

Bogdan Epureanu spunea...

Cred ca trebuie mentionat clar ca cel care isi directioneaza acesti 2% nu plateste nici macar un singur leu in plus facand asta... pur si simplu in loc ca acei bani sa ajunga la stat, ei pot ajunge acolo unde vrei tu.