joi, 5 februarie 2009

Cainii "regilor"

Azi la Realitatea FM (tema de discutie fiind cainii vagabonzi!) un ascultator se plange de numarul mare de caini ce ii impresoara blocul: "Sunt cate 30-40. Ti-e frica sa te duci la masina, la metrou... Dar poate va face domnul presedinte Basescu ceva si cu asta, ca nu se mai poate. Ca se pare ca aia cu eutanasierea nu a functionat". Deci da, si de data asta, fireste, fara indoiala, cum sa nu, presedintele trebuie sa rezolve toate problemele sau macar sa puna pe cineva, el, personal, sa se ocupe.
Mai zilele trecute am inceput un joc. Pana acum am avut discutie doar cu Subiectul 1. Poate mai continui si cu altii. Deci, l-am intrebat pe un taximetrist, care smiorcaia de zor dupa Ceausescu, injurandu-l pe Tariceanu si privind plin de speranta la Basescu, dar dispretuind politicenii parlamentari: "Imaginati-va ca aveti putere totala de la Dumnezeu si puteti face orice; sa construiti Romania asa cum o visati; puteti sa proiectati aparatul administrativ, politic, social, economic, cum doriti. Ce ati face?"
Si el a raspus, foarte serios, infierbantandu-se imaginandu-si:
"Eu as pune presedinte peee...mine; ca numai eu stiu ce e bine si rau; Consilieri, prezidentiali adica, m-as uita in jur, la prieteni, cunostinte si pe cine mai stiu eu asa. Si le-as zice: sunteti cu mine, dar vedeti ca cine fura, pedeapsa intre 100 si 200 de ani.
Si apoi pe toti astia i-as intreba: bai, pe cine stii tu ca e grozav, si as alege primul ministru. Asta, impreuna cu noi, ar alege guvernul.
Si poporul... pai el ar alege senatul, ca va fi numai o camera, nu doua ca nu e nevoie... Si ei o sa faca legi, acolo, de functionare a tarii.
Marile legi le dau eu, de la inceput, de cand voi iesi in fata oamnenilor si le voi spune: Eu sunt presedinte... cine va incalca legea dintre politiceni va primi pedeapsa intre 100 si 200 de ani. De exemplu: furt din padure- politician: 100 de ani; om obisnuit: 2 luni." Cam aici s-a incheiat discutia, ca am ajuns la destinatie.
Credeti ca ei sunt o exceptie?